HTML

Asztrozófia

Asztrozófia - Csillagbölcselet naponta

Leírás

Az astro elõtag jelentése: csillag. A „zófia”, sophia szó jelentése bölcsesség. Az asztrozófia szó csillagbölcseletet jelent. A megértés, az õselvek külsõ-belsõ felfedezésének az útja.

Elemzést szeretnék

Ha szeretnéd tudni mit rejtenek horoszkópodban a csillagok - Ha szeretnél leásni lelked legmélyére - Ha elakadtál életutadban - Kattints ide (e-mail)

Kígyótartó - a kiemelkés üzenete

2008.12.08. 08:03 _bala_

 Elsősorban szeretném megköszönni a sok levelet, amiket a Kígyótartóval kapcsolatban írtatok nekem, nagyon érdekes volt számomra más megközelítésekből is látni, mint amit én eddig tapasztaltam.

Mai írásomban szeretnélek Benneteket elvezetni a Kígyótartó mélyére, hogy megérthessük a kiemelkedés üzenetét, és néhány tanáccsal szolgálnék számotokra a decemberi időszakra.

De ezelőtt néhány fontos információ egy-két „tévhittel” kapcsolatban. Griga Zsuzsanna, Transzcendentális asztrológia című könyvében azt írja, hogy a Föld forgási tengelyének a keringési síkra zárt szögének változása miatt (1 fok) a Napút most már áthalad, vagy legalábbis jobban áthalad a Kígyótartó csillagképen. Nos, bármelyik asztronómiai szoftverrel (vagy számítással) ellenőrizhető, hogy ez nem igaz. Visszamentem pár ezer évet az időben, és valóban látszik az 1-2 fokos elmászása a Napútnak, de ez szinte semmit nem befolyásol, a Napút ugyanolyan mértékben áthalad a Kígyótartón, mint eddig. 

 

Miért Kígyótartó a Kígyótartó?

A Kígyótartó (Ophiuchus, de maga a csillagkép a görög mitológia Aszklépioszával analóg), mint ahogyan a nevében is szerepel, egy alak, amely kezében tartja a kígyót. Nem két kígyót, és nem „hordozza” őket, hanem „kézben tartja”, azaz a Kígyó energiát már teljes mértékben irányítani tudja! Ezt roppant fontos tudatosítani, mert például az Oroszlán stációban ezeket az erőket nem irányítjuk (kézben tartjuk), hanem uraljuk! Teljesen más minőség valamit uralni, és ugyanazt a dolgot kézben tartani. Az Oroszlán csillagkép alatt a Kígyó – azaz a lernai Hidra – mint ösztönerő jelenik meg, amelyet meg kell tanulnunk uralni. De itt a Kígyótartó csillagképben ezeket az ösztönerőket már nem csak uralni, hanem használni is tudjuk, mert felemeltük őket. 

A kígyó pedig két részre oszlik, ez pedig talán analóg Aszklépiosz két kígyójával: a kígyó feje az ős tudás felé tart, azaz az égen a feje fölött ott a Tudás Koronája az Északi Korona csillagkép! A Kígyó farka pedig a teremtő erőt testesíti meg, a nemző erőt, a kézben tartott nemző erőt, ahogy a Tejút hasadékába hatol, és nemzi az onnan kirepülő Sas (Aguilla) csillagképet, a felszálló lélek szimbólumát.

A csillagkép üzenete, hogy ez a két erő már kiemelő erő lehet, azaz segít a körforgásból való kiemelkedésben, ha kézben tartjuk az ösztönerőinket és a tudást is, és a magasabb minőségek megismerésére használjuk.

 Egoáldozat

De nem csak ez mutatja a Beavatást, hanem a Kígyótartó csillagkép tágabb égi környezete. Ahogy korábban meséltem, a Kígyótartó alatt található az Oltár csillagkép, ahol is Héraklész önmagát áldozta fel, s a tűzzel a múlandó testét felfényesíti, hogy lelke visszatérhessen atyjához, Zeuszhoz. S a Kígyótartó fölött ott látjuk a felemelkedő Héraklész csillagképét!

"Amint van fent, úgy van lent is"

Eleddig már sokszor említettem a két beavató csillagképet, a most tárgyalt Kígyótartót és a Nimródot, s így tudjuk, hogy a Nap útján 14 csillagképet érint. Még nem meséltem Nektek az alsó és felső égboltról, de korábbi cikkemben említettem már nektek a Naputat és az Égi Egyenlítőt, és ezek metszéspontjait, a Tavaszi és Őszi napéjegyenlőség pontjait, amikor is egyforma hosszúak az éjszakák és a nappalok.

Nos, ősszel a Nap az Égi Egyenlítő alábukik, azaz leszáll az alvilágba, a léleg mélységeit megismerni az Alsó Égboltra. Tavasszal pedig a Napút az Égi Egyenlítő fölé emelkedik a Felső Égboltra, a tudatos világba. Így, most már láthatóvá válik, hogy mind az alsó és mind a felső égbolton 7-7 csillagkép van, így jön ki a 14 csillagkép!

Azaz 7 csillagkép a felső világban és 7 az alsó világban – amint a Földön, úgy az Égen.

 Megmondom nektek őszintén, hogy kezdő ezoterikus korokban sosem értettem, hogy miért pont 12 jegy van az asztrológiában, hiszen ezoterikus tanulmányaim során sehol nem találkoztam a 12-es számmal, mint ősi szimbólummal, se a hatossal. Ami fontos számok megjelentek a tanításokban, az az Egy, Három, Hét volt... De amint megértettem, hogy az Égen valójában a Nap 14, azaz kétszer 7 csillagképet érint, hetet a felső égbolton, hetet az alsón, egyből a helyére került bennem ez az egész. 

 Kiemelkedés a hétköznapokban: MA is!

Azért is mesélek most ennyit a Kígyótartóról, mert a Nap november 29-től december 18-ig a Kígyótartó csillagképben halad el, most itt jár a Merkúr és a Mars is, tehát kiváló lehetőséget kapunk ezekben a napokban arra, hogy felemeljük magunkat, legyőzzük önmagunkat, hiszen a Mars és a Nap együttáll még pár napig.

Ehhez az önlegyőzéshez például szolgáljon számunkra az önmagát feláldozó és kiemelkedő Héráklész!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr16810481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása