HTML

Asztrozófia

Asztrozófia - Csillagbölcselet naponta

Leírás

Az astro elõtag jelentése: csillag. A „zófia”, sophia szó jelentése bölcsesség. Az asztrozófia szó csillagbölcseletet jelent. A megértés, az õselvek külsõ-belsõ felfedezésének az útja.

Elemzést szeretnék

Ha szeretnéd tudni mit rejtenek horoszkópodban a csillagok - Ha szeretnél leásni lelked legmélyére - Ha elakadtál életutadban - Kattints ide (e-mail)

Hogyan kell kiemelkedni?

2008.10.28. 17:56 _bala_

Nagyon „sűrű" napjaink vannak, és lesznek november első két hetében. Olyannyira, hogy nem is tudom hol kezdjek bele: minden inspirál mindent, mindent meg tudsz valósítani, mindenre rá tudsz érezni mindenhol... Éppen ezért nem egy konkrét napot vagy égi képet fogok most „elemezni", hanem a napok folyamatát...

Képzeljétek magatok elé, hogy az Eget két egyenlő részre osztja a korábban említett Szaturnusz-Uránusz szembenállás, és az összes többi bolygó, a Hold és a Nap mind az Ég egyik félrészen tartózkodik, és ahogy a következő hetekben mozognak, úgy hatnak egymásra különböző kiemelt fényszögkapcsolatokkal.

Gombolyítsuk most tovább az Uránusz-Szaturnusz szembenállást... (korábban már említettem, inspirációt kap a Tejúton haladó Jupitertől...)

Érezzünk rá arra, ahogy lassan haladó Uránusz, a kiemelő erejű Messianasztikus bolygó, amely váratlan fordulatok hozója, a meglévő korlátok szétfeszítője most világunkra milyen hatással van a Vízöntő jövőbe ömlő tisztító vize által... erre a bolygóra hat inspirálóan a Szaturnusz, amely segítségével most megtapasztaljuk saját korlátainkat – azért, hogy felül tudjunk rajta emelkedni! És ez bizony néha nem könnyű.

Ehhez az energiához járul most hozzá a cselekvő énünk (a Nap), hogy szellemi megértéssel tudjuk az ellentéteket Egyben értelmezni.

Feltétel nélküli szeretet 

A Nap most az alvilág egyik bejáratához közelít, amelyen belső ösztönerőinket (a Hidrát) legyőzve léphetünk csak be. A Nap útja elhalad a Kentaur csillagkép fölött a Mérleg felé, ahol a Kentaur mint bölcs és tanító jelenik meg. Erre azért van szükség, mert a Nap nemsokára eléri a Mérleg csillagképet, amely az Igazság mérlege. Itt Szívünket a kutyafejű Anúbisz ráhelyezi az Igazság mérlegének egyik serpenyőjébe, és ha az többet nyom, mint egy strucctoll, akkor bizony a Mérleg csillagkép alatt látható Lupus (Farkas), az alvilág őrzője fogja azt felfalni. Azaz szívünkben ha nem csak a Szeretet lakozik, akkor bizony nem tudunk tovább haladni. Ezt az energiát adja most a Nap, a Feltétel nélküli Szeretet szimbólumát az Uránusz-Szaturnusz szembenálláshoz.

 Most a lelked legmélyét is be tudod világítani fényeddel, meg tudod ragadni az ott rejtőző dolgokat - de könnyen lehet hogy ez mélyen rejtőző gátlásaid formájában jelenik meg. Ez most sorsfeladat is számunkra. Ki kell tisztítani a mélyen rejtőző dolgokat, lelked minden apró részlete számít, nem ugorhatsz át semmin. (A Neptunusz négyszög (kvadrát) fényszögben áll majd a Nappal a Bak csillagképéből) 

 

Isteni szeretet az anyagi létezésben is

A Vénusz már a Kígyótartóban jár a Skorpió csillagkép felett, és mind az Uránusszal és a Szaturnusszal kvadrát fényszögben fog állni

 

 Itt láthatóak azok a csillagképek, amelyeket korábban említettem: a jobb oldalt a Szűz ugró alakját már jól ismeritek, a sárga vonalat (Napút avagy Eklipika) követve a Szűz láthatatlan angyali minősége után a Mérleg majd a Kígyótartó látható, alatta pedig a Skorpió. A Mérleg alatt pedig a Farkas és a Kentaur.

 

 Mint látjátok, a Vénusz alatt kicsivel jobbra egy nagy vörös csillag az Ántárész, a világ egyik oszlopa, az Isteni Szeretet csillaga. Ezzel áll együtt ma a Vénusz. Az egész égi képet értelmezve, hozzákapcsolódva az Uránuszhoz és a Szaturnuszhoz ez azt jelenti, hogy ez egész "rendszert" akkor tudjuk harmóniába hozni, ha az anyagi létezésünket áthatja az Isteni Szeretet, ha az emberi kapcsolatainkat így építjük fel: ekkor tudunk túllépni magunkon, ekkor tudunk felemelkedni.

Összegzés

Látjuk, hogy milyen érdekes, hogy szinte minden, ami most kapcsolatban van ezzel a korszakunkat meghatározó együttállással most mind arról szól, hogy a Szeretetet kell tudnunk magunkban kiemelni, csak akkor tudjuk mindazokat a dolgokat megvalósítani amelyekről mostanában írtam, ha szeretetben cselekszünk.

Azaz a címbeli kérdésre, hogy "Hogyan kell kiemelkedni?", egyetlen válasz létezik: Szeretetben önmagunkkal és a világgal.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr70736985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása