HTML

Asztrozófia

Asztrozófia - Csillagbölcselet naponta

Leírás

Az astro elõtag jelentése: csillag. A „zófia”, sophia szó jelentése bölcsesség. Az asztrozófia szó csillagbölcseletet jelent. A megértés, az õselvek külsõ-belsõ felfedezésének az útja.

Elemzést szeretnék

Ha szeretnéd tudni mit rejtenek horoszkópodban a csillagok - Ha szeretnél leásni lelked legmélyére - Ha elakadtál életutadban - Kattints ide (e-mail)

Vetés és Aratás

2008.09.23. 09:33 _bala_

 Igen erőteljes égi állást élhettünk át a napokban, illetve élhetünk át most is, bár a legérdekesebb alakzat éppen múlt hét pénteken (2008.09.19) volt érezhető. Tengernyi lehetőség tárul elénk a lenti égi képet - a péntek esti égboltot - megvizsgálva:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hatalmas erők a Szűz csillagkép alatt

 Közepén a Szűz csillagkép ugró női alakja látható, a múltból elrugaszkodó lábánál a Nap, a jövőbe érkező lábánál pedig egy kisebb tumultus: A Merkúr, Vénusz és Mars együttállás látható. Az égboltot kevésbé ismerőknek feltűnhet a kék csillag, amelyet a bolygók körbevesznek, ez pedig a Szűz csillagkép alfa (legfényesebb) csillaga, a Spica (Szpíka). A Szpíka az aratás csillaga, a kalász, amely azt jelképezi, hogy amit térben és időben a múltban elvetettél – ápoltad és gondoztad -, azt most itt learathatod. A Szűz ugró lába pedig az elindulást jelképezi, magát a „vetést”.

Fontos megjegyeznem, hogy a Szűz minőségbeli aratás leginkább annak a learatását mutatja, amit a Kos csillagképében elindítottál, elvetettél - de erről majd később.

Amit most elindítasz, azt véghez is tudod vinni

Ha összerakjuk a fenti információkat, rögtön kikerekedik a jelentés is: A Nap a Teremtő Én, azaz amit most elindítasz a Szűz induló lábánál, azt le is tudod aratni, méghozzá nem is akárhogyan. Azaz, egyszerre jelent meg most életünkben annak a lehetősége, hogy ha belevágunk valamibe, akkor annak azonnal élvezhetjük a gyümölcseit.

A Szpíkánál a három bolygó a Merkúr, Vénusz és a Mars három erőteljes minőséget takar. Azaz, amit most learatsz, azt harmóniában önmagaddal teszed, termékenyen, (Vénusz) – meg is érted, esetleg el is mondod, le is írod (Merkúr), – ebbe bizony energiát kell befektetni, nem repül a sült galamb a szánkba, de mindez nagy energiát ad számunkra (Mars), nagy erőket tudunk megmozgatni.

A bolygók égi helyzetének tágabb értelmezése

Ha egy napot ugrunk előre az időben, szeptember huszadikán ez az együttállás egy szép háromszöget alkot, melynek alapja a Vénusz-Szpíka-Merkúr vonal, és a háromszög csúcsa a Mars. Azaz termékenységünk és értelmünk az alapja annak, hogy életünk gyümölcsit most élvezhessük, és a cél az, hogy haladjunk, erőinket mozgassuk meg és alkalmazzuk, mégpedig mi felé?

Amerre a háromszög csúcsa mutat, azaz a Bereniké haja csillagkép felé, azaz hogy áldozatot hozzunk annak érdekében, hogy az aratás gyümölcsöző legyen.

Bereniké felajánlotta legszebb ékét - a haját - áldozatul Aphrodité istennőnek, hogy férje épségben hazaérkezzen a csatából. A haj eltűnt az oltárról és az udvari csillagászok az égen találták meg.De – talán ami még fontosabb - ugyanitt található a Szűz fölött a Berniké hajában egy szuper-galaxishalmaz, amely több ezer kisebb és ezer nagyobb galaxist tartalmaz. Ez pedig az a hely, ahol a csillagok ezrével születnek, a teremtő erő megnyilvánulása, a Boszorkányhonyha, ahol minden mágikus erőnk rejtezik. És ide mutat a Mars is: belső tüzünk erre ég (a háromszög a Tűz jelképe).

Meg kell még jegyeznünk, hogy a Merkúr most mélyen az Eklipika (a Nap látható útja) alatt jár, azaz szinte érinti a Holló csillagképet, és a fentebb említett háromszög második csúcsa is errefelé mutat. A Holló a magyarság történelmében nagy jelentőséggel bíró szimbólum, a Pálosok rendjének szimbóluma (is). A Holló csőrében hozza el az Örök Élet italát, azaz az Örök igazság hordozója, és most a Merkúr segítségével ezt tudjuk megérteni: hogy mi is Örök az életünkben, és hogyan tudjuk közvetíteni mások felé az Örök dolgokat.

A háromszög harmadik csúcsa, a Vénusz pedig a Szűz csillagkép kevésbé látható, angyali minősége felé mutat. Azaz, a fentebb említett teremtéshez és hihetetlen erőmozgatáshoz az is hozzájárul, hogy most megkapjuk hozzá az angyali segítséget, képesek vagyunk Termékenységünket áthatni ezzel, és Angyali harmóniában tevékenykedni. 

Mit jelent mindez a gyakorlatban?

Tele vagyunk teremtő erővel, tevékenykednénk, cselekednénk, beszélnénk-írnánk, fejünk magasztos gondolatokkal teltebb mint eddig, égi dolgok felé fordulunk, és olyan dolgokkal foglalkozunk, amelyek túlmutatnak a napi létezésünkön, monotonitásunkon.

Akkor vagyunk harmóniában az éggel, ha hagyjuk ezeket az erőket áramolni rajtunk, megtesszük a szükséges lépéseket, nem csak fejben találunk ki valamit, hanem meg is valósítjuk azt, mert különben a bennünk rejlő hatalmas energiák más kártékony módon fognak kijönni belőlünk.

Nem a meditációé ez az idő, hanem a cselekvésé, amikor tenni kell, alázattal, akár áldozatot is hozva, és ehhez most minden segítséget megkapunk. És ha figyelünk, csupa olyan dolgot tudnunk tenni, ami nem csak magunknak, de a környezetünknek is hasznos.

Kíváncsi vagy, hogy a Te életedben mindez hol jelenik meg? Életed milyen területén, milyen aspektusában tudnád ezeket kamatoztatni? Hol érnek téged ezek a hatások, mire, mikor és hogyan figyelj? 

Írj egy üzenetet/e-mailt, hogy választ kapj kérdéseidre.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr23677103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.Császár Sándor 2008.09.23. 16:59:11

Kedves Kúnó !
Hol van most a Szíriusz A és a B ?
Üdvözletteel : Sándor

_bala_ 2008.09.23. 17:16:58

Szia Sándor!

A Szírusz kettős csillag a Nagy Kutya csillagkép alfa csillaga, a déli égbolton látható, mifelénk nem jön az égre. Egyébként az Orion(Nimród) lábánál van.

Üdv,
Bala

Köveskuti Tünde 2008.09.23. 22:45:11

Klassz az oldalad, nagyon hiányzott, a jelenlegi értelmezése a csillagos égen.
Ebbe az aratásba lehet valami. Szeptember 9.én növő Holdban elindítottam egy új gyógyító jóga programot, tavasz óta újak nem jelentkeztek, most már öt új ember jött a régiek mellé alig férünk el a terembe. A hét végi léböjtkúrámra is az időtájt jelentkeztek, csak ketten jönnek, de ha már ide fáradnak a Pilisbe Nyíregyházáról megtartom Nekik. A többit email címedre írom, nem publikus. Üdv a Babának és a Mamának Is!
Tünde

Kereszty András 2008.09.29. 22:23:42

Gratulálok Kúnó! Csodás a blog! Örülök neked. Áldás érje házatokat: egészség, öröm és béke:) Kevés sírást és sok alvást a babának és nektek!

András

_bala_ 2008.09.29. 22:39:06

Köszönjünk! :)))))
süti beállítások módosítása