HTML

Asztrozófia

Asztrozófia - Csillagbölcselet naponta

Leírás

Az astro elõtag jelentése: csillag. A „zófia”, sophia szó jelentése bölcsesség. Az asztrozófia szó csillagbölcseletet jelent. A megértés, az õselvek külsõ-belsõ felfedezésének az útja.

Elemzést szeretnék

Ha szeretnéd tudni mit rejtenek horoszkópodban a csillagok - Ha szeretnél leásni lelked legmélyére - Ha elakadtál életutadban - Kattints ide (e-mail)

Fényszögek és a Holló

2008.11.26. 20:01 _bala_

Egy kicsit rendhagyó írással szeretném indítani cikksorozatomat.

Kivételesen inkább gyakorló asztrológusoknak és asztrozófusoknak válhat ez az írás hasznára, de akár az asztrológiához nem értő kutakodó is, ha végigolvassa azt, amiről írni fogok, ihletet kaphat önmaga mélyebb megértéséhez.

De ha nem is érdekel mélységekben az asztrológia, kérlek ugorj az írás végére, ahol is Holló csillagképről fogok mesélni.

Amikor elmélyedek egy horoszkópban...

 Elemzések elkészítése közben találkoztam azzal a problémával, hogy a rendes horoszkóp mandalájában, a házakban álló bolygók közti fényszög kapcsolatok sokszor olyan kusza kibogozhatatlan képet alkotnak, hogy a részletekben kénytelen elveszni az asztrozófus, és lemarad az egész átláthatóságáról. Így nem látjuk át az össze-vissza kötött vonalak között, hogy tulajdonképpen miről is szól a kapcsolatrendszer a bolygók és az életterületek között.

Egy nagyon kedves ismerősöm mandalájának kibontásakor ütköztem bele először ebbe a problémába, de azóta élvezettel és sikerrel használtam más horoszkópok elkészítésekor. Hívjuk most ezt a kedves hölgyet Gráf-nak.

Gráf életében bizonyos életterületek nagyon szorosan összefüggenek, és egy egészen pontosan jól meghatározható feladatot vállalt magára ebben az életében. Ahogyan fejtettem vissza a képletét, egyre jobban körvonalazódott, hogy tulajdonképpen életének minden aspektusa egy-két jól leírható feladatra utal. Ami viszont nem hagyott nyugodni, az volt, hogy birizgálta a tudatomat a sok fényszög kapcsolat, és éreztem, hogy itt valami titok van elrejtve, amit gyakorlatlan szemem még nem látott át elsőre.

Ha ránéztek Gráf mandalájának alsó felére, látjátok a sok kapcsolódó fényszöget, hogy mennyi minden áll kapcsolatban egymással, de nehezen látható ki belőle a titok – szerintem.

 

 

 

 

Az asztrológiához kevésbé értők is minden ismeret nélkül láthatják, hogy egy csomó jel (bolygók jele) össze van kötve különböző vonalakkal – ezek mind valamilyen kapcsolatot jelölnek a bolygók között. Azt hiszem jól érzékelhető, hogy ebből az ábrából nehéz kinyomozni, hogy melyik életterület (a számozott körcikkelyek) valójában hogyan hatnak egymásra.

Mérnök ember lévén vizuálisabb típus vagyok, ezért fogtam, és felrajzoltam a következő ábrát:

    A számok a Házakat (életterületek) jelölik, a ellipszisek az adott házban álló bolygókat, és az ellipszisek közti vonalak a fényszög kapcsolatokat.

Ha a horoszkópot nézzük, sosem gondoltam volna, hogy valójában a 6. ház az, amely úgymond a központjában áll Gráf életének, és nem a négyes vagy az ötös, mint azt elsőre sejtettem volna.

Ebből az egyszerűsített ábrából máris bevillant az egész kép, hogy a kettes, négyes, nyolcas ház valójában mind a hatosra utal, azt segíti. És így értettem meg Gráf életét, így tudtam neki igazán felemelő és segítő szavakat adni.

 A Holló, a Szűz és a Neptunusz

Gráf születésekor a Neptunusz egyébként a Szűz csillagképben áll, a jövőbe ugró láb alatt, és a Holló csillagkép fölött. Tudni kell, hogy mitológia szerint a Napisten – Apollón – serlegébe a Holló hozta el az örök élet italát – a Holló tehát a táplálás szimbólumaként jelenik meg. Ez a táplálék nem a földi túlélésért szükséges, hanem Fénnyel való táplálkozás jelképe. A Szűz pedig (emlékeztek, lábánál a Szpíka, az aratás csillaga) pedig a kalász learatását mutatja nekünk – de a kalászban a Nap ereje gyűlik össze a nyár alatt, és a Szűz ezt a Fényt aratja le! Tehát Fényt aratunk, Fénnyel táplálkozunk a Szűz stációjában!

Gráf életében pedig ez úgy jelenik meg, hogy a Neptunusz – a Mély Lélek szimbóluma, azoké a mélységeké, ahol már Minden Egy, ahol ÁTÉREZZÜK az Unio Mistica-t, s a lélek legrejtettebb dolgait hozza elő – nos ez a Neptunusz Gráf életében a fény aratásának aspektusa alatt áll, azaz ő a lelkének mélyére lehatolva tud igazán Fényt aratni – azaz akkor jut előre életében, ha lelki dolgain munkálkodik, és a gyümölcsöket lelkiségében aratja le – és ez viszi őt előre. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr68790175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása