HTML

Asztrozófia

Asztrozófia - Csillagbölcselet naponta

Leírás

Az astro elõtag jelentése: csillag. A „zófia”, sophia szó jelentése bölcsesség. Az asztrozófia szó csillagbölcseletet jelent. A megértés, az õselvek külsõ-belsõ felfedezésének az útja.

Elemzést szeretnék

Ha szeretnéd tudni mit rejtenek horoszkópodban a csillagok - Ha szeretnél leásni lelked legmélyére - Ha elakadtál életutadban - Kattints ide (e-mail)

Olvasói levél: Tizenharmadik jegy?

2008.12.05. 14:22 _bala_

 Több asztrológiai témájú megkeresést/kérdést is kaptam a Kígyótartóval kapcsolatban, mint felszínre került tizenharmadik jegyről. „A karmátlanná vált emberek kerülnek át ebbe a jegybe, egy új útra lépve?”.  

Ha olvastátok az "Asztrozófia Titkai" című írásomat, akkor a szavaim erdejéből szerettem volna, ha az is látszik, hogy az asztrológiából kivették, elrejtették ennek a csillagképnek az analógiáját, archetípusát. És nem csak ennek, hanem az Orionnak (azaz a Nimródnak) is. 

Holott, mind a kettő Beavató csillagkép. Ez a „beavatás” pontosan azt jelenti, - amit fentebb kérdez Kedves Olvasóm - hogy igen, ennek a csillagképnek az üzenete a körforgásból való kilépés, azaz a karmanélküliség (is)! Hiszen mind a két csillagkép a Tejútra, az Istenek Útjára vezet fel, azaz ebben a stációban van lehetőségünk felismerni dolgokat és kiemelkedni. 

 Napútról: Miért emlegetem ennyit az Ekliptikát, kérdezhetitek, miért ilyen fontos az? Nos, a Napút a Cselekvés Útja. Itt haladnak a Nap és a Bolygók, azaz a mozgás – a cselekvés – megtestesítői. Sosem a jegyek, illetve a csillagképek azok, amelyek cselekszenek, hiszen a csillagképek ott csücsülnek az égen, az emberi létezés számára mozdulatlanul. Na de az égitestek! Ők jelenítik meg a tetteket.

Az Asztrozófia azt mondja el, hogy a te egyik minőséged hogyan cselekszik! A HOGYAN-t mutatja a Csillagkép szellemi szinten. A cselekvő minőséget a bolygó jelöli. Azt, hogy a cselekvés hol, milyen életterületen  történik, pedig a házak mutatják, de ennyire még ne ugorjunk előre.

Nézzünk fel a csillagok közé a Kígyótartó környékére

 Ugye az asztrológia azt vallja, hogy a 12 állatövi jegyet a Nap útja mögött látható csillagképekről nevezték el, és azok archetípusát testesítik meg a jegyek. (Ennek problémáiról a korábbi írásomban olvashattok.)

 De ha megnézitek a Kígyótartó csillagkép környékét, látjátok, hogy az asztrológiába bevett skorpió archetípus sokkal de sokkal kisebb mértékben jelenik meg a Napúton, hiszen csak a Skorpió ollója érinti azt! Látszik, hogy a Kígyótartó sokkal dominánsabb abban az égrészletben. Miért pont a Skorpiót választotta az asztrológia? Miért nem a Kígyótartót, holott mind a kettő fontos! A Skorpió stáció éppen annyira, mint a Kígyótartó. (A Skorpióról részletesebben itt olvashattok) Miért pont 12 részre lett osztva az ég? Miért pont 12 archetípus jelenik meg? Erről később még írni fogok.

Több helyen is találtam erre utaló írásokat, hogy „előbukkant a Kígyótartó”. Sőt, olyat is olvastam, hogy „kígyóhordó”. Brrr. Tehát, ha szabad így fogalmaznom, nem bukkant elő hirtelen a semmiből a Kígyótartó. Sem a Nimród. Mindig is ott voltak az égen, csak a mai kor asztrológiája figyelmen kívül hagyta őket. Figyelmen kívül hagyta a körforgásból való kilépés lehetőségének stációját! A Beavatást. 

Kicsit kutakodtam az Interneten, és sok olyan archetipizálást olvastam a Kígyótartóról, amitől égnek állt a hajam – és mivel már két hete szeretnék a fodrászhoz bejelentkezni, el tudjátok képzelni hogy nézhettem ki. :)

Éppen ezért legközelebb a Kígyótartóról fogok nektek mesélni, mert sok üzenet van elrejtve benne, szeretnék tisztázni pár fontos dolgot.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr55805919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kosztich Éva 2008.12.08. 09:57:00

Köszönöm, hogy leírtad ezeket. Én a 13. jegyről saját tapasztalatomból annyit tudtam, hogy ha ember a mostani időszakban, mert erre eddig nem igen volt lehetőség, végigjárja az útját és leteszi a karmáját, akkor átkerül egy másik jegybe. Ennek a lehetőségét már születésekor magában hordja. Ha ebben az életében a döntéseivel célba fut, akkor átlép egy dimenziókapun, ahol nem érvényesek már rá az asztrológia eddig ismert törvényei, hanem egy másik törvénykezés lép életbe. Amit leírtál, az számomra sok mindent megmagyaráz. Töb embert ismerek, akik vagy lassan átlépnek, vagy már ebben a jegyben tartózkodnak , függetlenül attól, hogy milyen jegyben születtek.
Köszönöm a válaszod.
Évi
süti beállítások módosítása