HTML

Asztrozófia

Asztrozófia - Csillagbölcselet naponta

Leírás

Az astro elõtag jelentése: csillag. A „zófia”, sophia szó jelentése bölcsesség. Az asztrozófia szó csillagbölcseletet jelent. A megértés, az õselvek külsõ-belsõ felfedezésének az útja.

Elemzést szeretnék

Ha szeretnéd tudni mit rejtenek horoszkópodban a csillagok - Ha szeretnél leásni lelked legmélyére - Ha elakadtál életutadban - Kattints ide (e-mail)

Elengedés - Hatalmas lehetőségek

2008.11.20. 18:56 _bala_

A blog indulásakor említést tettem egy fontos együttállásról, amely november végén vár ránk, és bizony elérkeztünk ehhez az égi képhez is. Nagy erők indulnak meg, de hatását magunkban fogjuk érezni, nem annyira a külvilágban – mert a Skorpió csillagképre figyelünk most.

A Nap most hagyja el a Mérleg csillagképet, és követi a Marsot, amely már a Skorpióban jár. Őket követi napokon belül a Merkúr is, és utóbbi két bolygó egzakt együttállásba fog kerülni 25-én, de igazán szép 27-én lesz. Ebben a helyzetben a Mars, a Merkúr és a Nap hármasa egy égi háromszöget fog alkotni, és e háromszög alá érkezik 27-én a Hold. Ha megfigyeljük   az eget, látjuk még, hogy ugyanekkor a Jupiter és a Vénusz is együttállásba fog kerülni a   Nyilas csillagképben, a Tejúton! És láttok egy fényes csillagot a Hold mellett, az pedig a Skorpió szíve, az Antares.

A Nap, ahogy halad Égi útján, először a Skorpió ollójával találkozik. Ezzel az ollóval kell levágnunk a Tejúthoz (Istenek Útjához) méltatlan erőket, tulajdonságokat, a karmateremtő egót, hiszen a Skorpió az a csillagkép, amely felvezet bennünket a Tejútra.

Most hatalmas erőt kapunk ahhoz (hála az együttállásnak), hogy megértsük és a szerint cselekedve, nagy energiával a kezünkben tudjuk végrehajtani a visszahúzó dolgaink levágását.

A tudás a kezünkben van, hogy megismerjük belső világunkat, felismerjük, hogy a látható gyökere a láthatatlanban rejlik.

Hiszen a Skorpió a titokkutatás szimbóluma, amikor is a dolgok mögé érzünk, a láthatatlant tudjuk érzékelni. A Teljesség igénye hajt minket ebben a stációban, a misztikus utunk most válik tudatossá!

Figyeljünk a belső üzenetekre, mert magunkhoz fogunk szólni.

A lélek nyelve megtanulható és megérthető most

Hála a Holdnak, most nem csak tudatunkat (Merkúr), hanem érzelemvilágunkat is a belsőnkre tudjuk hangolni, és teremtő fényünkkel (Nap) be tudjuk világítani azt!

S ha ezt küzdelmesen élnénk meg, az természetes, hiszen a Skorpió olimposzi védnöke Árész, a hadak ura, aminek a szimbóluma a Mars bolygó. De fontos tudnunk, hogy itt a harc most belül kell, hogy megtörténjen, és ha megfelelő szinten cselekszünk, akkor nem vér, hanem Fény fakad a harc nyomán!

 Éppen ezért – a bátorságunk meg kell, hogy legyen hozzá – merjünk lelkünk mélyére nézni, és véghez vinni magunkban a változást!

Ha megtesszük, akkor sokkal szabadabban tudunk az elkövetkező időnkben ránk váró történésekkel találkozni, hiszen ennek a váltásnak pont az a célja, hogy végre lerakjuk azt, amit már életek óta cipelünk magunkkal. És most ezt egy varázsütésre megtehetjük, hiszen ne felejtsük el az Uránusz-Szaturnusz együttállást – azaz ennek a kiemelkedésnek bizony most jött el az ideje!

Tekintsünk rá az Ég egészére

Gondoljunk bele, hogy az égen egyszerre a következő égi kép zajlik: (az Asztrológiához kevésbé értők is nyugodtan gondoljanak bele józan paraszti ésszel, hogy egy rendszert leíró tulajdonságok mindegyike egyszerre van valamilyen kölcsönhatásban egymással, s hogy az mit jelenthet!)

Nap-Mars-Merkúr-Hold-Ántárész együtt áll, ugyanekkor a Jupiter-Vénusz is, és a Szaturnusz szemben áll az Uránusszal. A Neptunusz ugyan egymagában van, de quntill fényszög kapcsolatban áll az öt égitestet érintő együttállással. Akár tudjuk mit jelent ez, akár nem, érezhetjük ennek a jelentőségét. :) Az Ántárész a Világ Négy Oszlopa közül az egyik, a Skorpió Szíve, a feltétel nélküli szeretet szimbóluma. Itt állnak most a bolygók, és közvetítik felénk ezt az üzenetet!

A Skorpió alatt található az Oltár csillagkép, ahol az egoáldozatot kell bemutatnunk, hogy Isteni valónkkal egyesülhessünk! A Skorpió felett pedig már a sokszor említett Kígyótartó – beavató – csillagkép található, amely a mostani együttállással azt fejezi ki számunkra, hogy bizony kézben tudjuk tartani lehúzó erőinket, meg tudjuk azokat zabolázni – hiszen a levágás, elengedés arról szól, hogy nem hagyjuk hogy azok irányítsanak bennünk! Ez a titok nyitja.

Ezekben a napokban – amelyek már elkezdődtek, hiszen a Nap-Mars-Merkúr együttállás már él – forduljunk befelé, figyeljünk belsőnk változásaira, engedjünk utat a feltörő dolgoknak. 25-e és 27-e között pedig próbáljuk tudatosan az elengedésre fókuszálni.

És aki mélyebben bele akarja ásni magát, keressen vissza az írásaimra, amikor is ezeket a csillagképeket esetleg más aspektusban, más megvilágításban részleteztem:

Kígyótartóról: Minőségi ugrás
Még egy kicsit az Uránuszról: Keserű tapasztalás, vagy kiemelkedés?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr47779957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kim 2008.11.21. 16:04:41

Még egy fontos esemény, hogy november 25-én az eddig retrográd Uránusz álló helyzetbe kerül, és december 1-én lesz direkt irányba haladó. Ekkor az összes bolygó direkt.
süti beállítások módosítása